بازدید 3 هزار گردشگر از خانه موزه سیمین و جلال و اخوان ثالث
به گزارش وبلاگ منصوری، خبرگزاری مهر/ براساس آخرین آمار منتشر شده، بازدید 3 هزار توریست از خانه موزه سیمین و جلال و اخوان ثالث صورت گرفت.
محمد مویدی، سرپرست شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به اینکه روزانه بیش از 300 نفر از خانه موزه سیمین و جلال و اخوان ثالث بازدید کردند، گفت: از 4 تا 11 فروردین بیش از سه هزار نفر از شهروندان این مجموعه ها را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب کردند که این امر نشانه اقبال اهالی فرهنگ و اقشار مختلف جامعه از مراکز فرهنگی است.
به گفته سرپرست شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران از این میان نیز حدود 500 نفر به صورت رایگان از دو خانه موزه بازدید کردند.
وی ادامه داد: حفظ و نگهداشت این آثار ملی، با برگزاری نشست ها و اتفاق های ادبی و فرهنگی می تواند در شعر و ادبیات معاصر تأثیرگذار بوده و به مکانی برای فعالیت ها و تولیدات خلاق فرهنگی هنری تبدیل شود.
مویدی با اشاره به اینکه بزرگداشت مفاخر هر کشوری نمایش فرهنگ و شکوه آن کشور است، بیان نمود: با برنامه ریزی مناسب و دقیق میتوان هرچه بهتر و بیشتر از این ظرفیت برای ارتقای سطح فرهنگ جامعه استفاده کرد.
سرپرست شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران اضافه کرد: این شرکت آمادگی دارد تا با نهادهای فرهنگی برای بهره مندی از تجربیات پیروز خانه موزه سیمین دانشور و جلال آل احمد و خانه اخوان ثالث رایزنی و مصاحبه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه خانه موزه مشاهیر و نویسندگان، اصالت و هویت شهرها محسوب می شوند، گفت: یکی از رویکردهای اصلی شرکت توسعه فضاهای فرهنگی در سال 1401 حفظ، احیا و بهره برداری هر چه بهتر از خانه مشاهیر است.
سرپرست شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه خانه موزه ها فرصت بسیار مناسبی را برای علاقمندان و دوستداران فرهنگ و هنر برای تفکر و تأمل بیشتر بوجود می آورند، بیان نمود: این امر یکی از کارکردهای فرهنگی خانه موزه هاست.
وی با اشاره به اینکه حفظ خانه موزه ها، احیا و برگشت آن به چرخه فعالیت و نقش آفرینی در شهر بسیار حائز اهمیت است، گفت: ایام تعطیلات نوروزی فرصت مناسبی بود تا شهروندان با خانه موزه مشاهیر و بزرگان ادبی و فرهنگی کشور آشنا شوند.
مویدی با تاکید بر لزوم توجه به بهره برداری خلاقانه و اقتصاد فرهنگی خانه موزه ها، به ضرورت حفظ ارزش های تاریخی و هویت فرهنگی این مجموعه ها اشاره کرد و گفت: با در نظر گرفتن برنامه های خلاقانه و خوب می توانیم تعداد مراجعان و مخاطبان به خانه موزه ها را افزایش دهیم.
به گفته سرپرست شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران، خانه جلال آل احمد و سیمین دانشور در برگیرنده کلیه آثار پژوهشی و تحقیقاتی، یادمان ها، هدایا، دست نوشته ها، کتب و مجلات، تصاویر و فیلم ها و مصاحبهها و دیگر آثار مادی و معنوی مرتبط با جلال و سیمین است که از طریق تیم های تحقیقاتی، ادیبان، فرهیختگان، دانشمندان، نزدیکان، آشنایان و دوستان جلال و سیمین در اختیار این مجموعه قرار گرفته تا به صورت یکپارچه، منسجم و متمرکز به پویشگران ادبی و علمی و همچنین بازدیدکنندگان عمومی و علاقمند به جلال و سیمین، امکانات وسیعی را در جهت آشنایی، شناخت شخصیت و دیدگاه جلال و سیمین دانشور ارائه کند.
وی با اشاره به اینکه بازسازی و بازسازی منزل جلال آل احمد و سیمین دانشور با حفظ هویت این بنای فرهنگی و مطابق با اصول علمی بازسازی ابنیه تاریخی انجام شده، گفت: این مجموعه به عنوان اولین خانه موزه در منطقه یک تهران به پاتوق فرهنگی برای اهالی هنر و ادبیات تبدیل می شود.
خانه موزه سیمین دانشور و جلال آل احمد در میدان تجریش، دزاشیب، خیابان رمضانی، خیابان سیمین دانشور، کوچه پسندیده، بن بست ارض، پلاک یک واقع شده که سال 1383 با شماره 11466 در فهرست میراث ملی ثبت شده است.
این خانه موزه سال 1393 از طریق شهرداری تهران خریداری شد و به همت شرکت توسعه فضاهای فرهنگی با هدف باز زنده سازی خانه های مشاهیر، بزرگان و پاسداشت و منزلت نویسندگان بازسازی و بازسازی شد و هشتم اردیبهشت 1397 در سالروز تولد سیمین دانشور، به عنوان خانه موزه سیمین دانشور و جلال آل احمد افتتاح شد.
همچنین خانه موزه مهدی اخوان ثالث (واقع در خیابان دکتر فاطمی، خیابان ششم، کوچه خجسته، پلاک 29،) یکم مهر 1382 با شماره 10404 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده و از سال 1385 در تملک شهرداری تهران قرار گرفته است.
شهروندان می توانند جهت بازدید از خانه موزه سیمین و جلال با شماره تلفن 02122705969 و همچنین جهت بازدید از خانه موزه اخوان ثالث با شماره تلفن 86054635 021 تماس حاصل کنند.
منبع: همگردی