لطفاً کودکم را نبوسید!

به گزارش وبلاگ منصوری، اگر به تازگی صاحب فرزند شده باشید یا در آستانه تجربه ورود عضو تازه خانواده تان به سر می برید احتمالاً به روزهای اول با فرزندتان فکر نموده اید؛ به شب های بی خوابی، اشک های شادی آمیخته با سختی زیاد، بوی استفراغ نوزاد و به ویژه نگرانی در خصوص مشخص حدومرز با کسانی که برای دیدار نوزاد می آیند.

لطفاً کودکم را نبوسید!

احتمالاً بارها عبارت- لطفاً بچه ام را نبوس- را به یاد می آورید که هر زمان شخصی به او نزدیک می شد، در سرتان تکرار می شد و البته این ها تنها بخشی از نگرانی های والدین قبل از همه گیری کووید-19 به شمار می رفت.

به گزارش وبلاگ منصوری، معمولاً از 2 هفته پس از تولد تا 3 ماهگی یک جریان ثابت از دوستان و خانواده برای دیدار با نوزاد به خانه شما می آیند. چنانچه نوزاد شما نارس بوده یا با مسائل تنفسی متولدشده و مدتی را نیز در بخش مراقبت های ویژه بچه ها سپری نموده باشد یا تولدش هم زمان با فصل سرما و آنفولانزا گردد، احتیاط در خصوص تماس دیدار نمایندگان با نوزاد بیشتر می گردد.

اغلب چالش این است که اعضای خانواده از نقاط مختلفی می آیند که می تواند ناآگاهانه یکدیگر را در معرض میکروب ها قرار دهند و چالش بزرگ تر این است که همه آن ها افرادی بسیار مهربان اند که عاشق بوسیدن نوزادان هستند.

اولویت اول: سلامتی نوزاد

چنانچه بسیار مردم دار باشید در دوراهی اینکه هم عزیزانتان را ناراحت نکنید و هم از فرزندتان محافظت کنید، گرفتار می شوید. البته سلامتی نوزاد در اولویت قرار گرفته است اما حتی این موضوع از پیچیدگی شرایط کمتر نمی نماید.

در روزهای اولیه که نوزادان بسیار کوچک و آسیب پذیر هستند، وجود غرایز محافظتی شدت یافته غیرعادی نیست. قابل درک است که هر فرد تازهی در محیط می تواند مانند یک تهدید به حساب آید، حتی و به خصوص پدربزرگ ها و مادربزرگ ها!

بااین حال می توان صریح و جدی بود، اگرچه ممکن است بسیاری از اعضای خانواده درخواست های شمارا نادیده بگیرند و زمانی که حواستان نیست کودک را ببوسند، اما این مانع نمی گردد برای مشخص مرزهایی که می خواهید در ارتباط با نوزادتان رعایت گردد تردید کنید یا از اجرای آن منصرف شوید.

در اینجا پنج نکته برآمده از تجربیات والدین در ارتباط با نوزاد تازه متولدشده را گردآورده ایم که ممکن است بتواند در مشخص مرزها و محدودیت ها طی ماه های اول تولد مفید باشد.

  1. همه دیدار نمایندگان شبیه هم نیستند

بسیاری از آن ها با نیت زیبای دیدار با نوزاد می آیند، اما واقعیت این است که آخرین چیزی که والدین تازه وارد می خواهند این است که کسی کودک آن ها را در آغوش بگیرد.

این امر نه تنها می تواند باعث ایجاد نگرانی در خصوص میکروب ها و سرایت آن ها گردد، بلکه واقعاً به والدین که با به جهان آمدن نوزاد تازه در کارهای خانه و مسئولیت های اضافی غرق شده اند یاریی نمی نماید. مطمئناً به بازوهای آن ها استراحت می دهد، اما برای چه؟ والدین می توانند درنهایت به تمام کارهای خانه به تنهایی رسیدگی نمایند.

چنانچه کسانی علاوه بر تماشا نوزاد برای یاری به شما آنجا مانده اند اطمینان حاصل کنید کسانی هستند که اتوماتیک عمل می نمایند، مانند کسانی که بدون احتیاج به درخواست از طرف شما سگتان را برای گردش بیرون می برند یا افرادی هستند که برای درخواست انجام کاری از آن ها احساس راحتی می کنید.

اما در این مورد انتظار کمال نداشته باشید. شما به میزان کافی برای رسیدگی به نوزاد و زنده نگه داشتن او خسته می شوید پس اگر فنجان ها را در کمد اشتباهی بگذارند اشکالی ندارد.

  1. صریحاً بگویید لطفاً کودکم را نبوس

اگر صحبت کردن مستقیم در خصوص نگرانی هایتان با اطرافیان بسیار دلهره آور به نظر می رسد، می توانید یک ایمیل یا پیامک دسته جمعی برای تمام اعضای خانواده ارسال کنید و خط مشی خود را شرح دهید و بدون هیچ گونه رودربایستی از آن ها درخواست کنید که صورت نوزادتان را نبوسند.

اگر دیدار نمایندگان آزمایش داده و واکسینه شده باشند، می توانید پیشنهاد دهید که می توانند پاهای او را ببوسند و در صورت داشتن ماسک می توانند او را در آغوش بگیرند، اما صریح باشید که نمی خواهید صورت افراد در مجاورت کودکتان باشد. احتیاج به ماسک زمانی که کسی کودک را در آغوش می گیرد می تواند پیشگیرانه عمل کند، اما تعجب نکنید اگر متوجه شدید که ماسک پدربزرگ و مادربزرگ به طور ناگهانی درست زمانی که کودک نزدیک آن هاست بیفتد.

  1. درخواست شستشوی دست یا ضدعفونی کردن

همواره از اطرافیان بخواهید که هنگام دست زدن به نوزاد دست های خود را بشویند مثلاً بگویید: آیا می خواهی کودک را در آغوش بگیری، لطفاً دست هایت را بشوی. حتی می توانید یک دستگاه ضدعفونی و کنترل دما نزدیکی در ورودی بگذارید. بعلاوه نباید فراموش کنید در سراسر خانه و در کالسکه و کیسه پوشک، ضدعفونی نماینده دست داشته باشید.

برای درخواست شستن دست ها از دیگران خجالت نکشید. اگر متوجه شدید کسی عطسه می نماید یا بچه هایی به دیدار می آیند، حق دارید هر بار که می خواهند به نوزادتان نزدیک شوند، از آن ها بخواهید دست هایشان را بشویند.

  1. آنچه احتیاج دارید را بخواهید

به جای اینکه منتظر باشیم مردم پیشنهاد انجام کاری برای ما را دهند، از آن ها درخواست کنیم. درخواست کار کردن از یک مهمان کاملاً غیرمعمول به نظر می رسد، اما داشتن یک نوزاد تازه نیز موقعیت منحصربه فردی است. بیشتر دیدار نمایندگان از تبدیل شدن به یک دستیار در ازای تماشا نوه تازه، برادرزاده، خواهرزاده یا پسرعموی تازه متولدشده شادمان می شوند و اگر از انجام این کار راضی نیستند، به پیشنهاد شماره یک در بالا مراجعه کنید. به یاد داشته باشید که شما مجبور نیستید به اطرافیان اجازه دیدار دهید، در غیر این صورت پیشنهاد نهایی شاید برایتان کارساز باشد.

  1. نه گفتن اشکالی ندارد

بسیاری از والدین می گویند ای کاش تعداد دیدار نمایندگانی را که طی چند ماه اول به خانه مان آمدند را کاهش می دادیم یا مرزهای واضح تری مشخص می کردیم. کوشش برای یادگیری هم زمان اینکه چگونه یک والد تازه باشید و بعلاوه مجبور به سرگرم کردن دیدار نمایندگان، بسیار سخت است.

لحظات زیادی وجود دارد که بعضی نزدیکان درست زمانی که در تقلا برای شیر دادن هستید راجع به اتفاقاتی در زندگی شخصی خود نزدیک گوشتان صحبت می نمایند یا افرادی می خواهند وقتی کودک کاملاً در شرایط خاص قرار گرفته است چیزهای را در تلفن خود به شما نشان دهند.

بهتر است این قدرت را داشته باشد که به درخواست اولیه برای حضور در خانه تان نه بگویید. از اینکه بازدیدها را به تعویق بیندازید احساس راحتی کنید و از اطرافیان درخواست کنید قبل از آمدن با شما هماهنگ نمایند.

درنهایت اگر کسی پیشنهاد داد برایتان غذا بیاورد، درخواست کنید که آن را جلوی در بگذارد و شرح دهید که برنامه کودک غیرقابل پیش بینی است.

ما باید یاد بگیریم که معنای یک خانواده کوچک در میان خانواده ای بزرگ تر چیست، روش های خودمان را برای انجام کارها ایجاد نموده و جایگاه خود را به عنوان والدین پیدا کنیم، حتی اگر والدین خودمان هنوز بچه رازمانی که ما حواسمان نیست می بوسند.

منبع: healthline

منبع: فرارو

به "لطفاً کودکم را نبوسید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لطفاً کودکم را نبوسید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید