نحوه تمیز کردن مایکروفر
به گزارش وبلاگ منصوری، مایکروفر یکی از کارآمد ترین تجهیزات آشپزخانه است که می تواند فرایند پخت و پز را آسان تر نموده و ما را به غذای گرم مهمان کند. البته تمیز کردن مایکروفر می تواند برای همه ما کار بسیار دشواری به نظر بیاید و مدت ها آن را به تعویق بیاندازیم. در این مطلب از خبرنگاران به شما روش تمیز کردن مایکروفر را یاد می دهیم. با این ترفند ها، خیلی زود مایکروفر خانه شما برق خواهد زد.
در ادامه نحوه تمیز کردن مایکروفر را در سه بخش آنالیز می کنیم: بخش داخلی، سقف مایکروفر و بدنه و بخش های بیرونی. سعی نموده ایم در کنار محصولات شیمیایی، جایگزین های طبیعی برای تمیز کردن مایکروفر را هم به شما معرفی کنیم که تأثیر بدی روی سلامت شما نداشته باشند. با ما همراه باشید.
تمیز کردن داخل مایکروفر
یکی از مهم ترین بخش های این دستگاه، بخش داخلی است که فرآیند های اصلی در آن انجام می شوند و از این رو مقدار بیشتری از جرم و کثیفی را به خود می گیرد. در ادامه چند روش تمیز کردن داخل مایکروفر را با شما مرور می کنیم.
روش تمیز کردن مایکروفر با جوش شیرین
جوش شیرین ماده ای است که در تمیزی انواع سطوح مثل شیرآلات و آینه کاربرد دارد. جوش شیرین علاوه بر از بین بردن کثیفی ها، بو را نیز از بین می برد. برای استفاده از جوش شیرین در تمیز کردن مایکروفر ضروری است مراحل زیر را طی کنید.
- یک قاشق سوپ خوری جوش شیرین را به یک کاسه آب اضافه کنید.
- کاسه را داخل مایکروفر گذاشته و به مدت 3 تا 5 دقیقه به آن حرارت بدهید.
- بعد از قطع کردن گرما، در دستگاه را باز نکنید و اجازه دهید تا بخار به طور کامل به تمامی نقاط داخل مایکروفر برسد.
- پس از باز کردن در، به یاری اسفنجی نرم، محلول آب و جوش شیرین را به تمامی نقاط مایکروفر بکشید و تمامی نقاط را پاک کنید.
مراقب باشید که در این روش، دست شما از حرارت بالای آب نسوزد. می توانید از دستکش بهره ببرید.
روش تمیز کردن مایکروفر با سرکه
مطابق روش قبلی، یک قاشق سرکه سفید را در کاسه ای آب ریخته و به آن برای 5 دقیقه حرارت دهید. اجازه دهید فضای داخلی مایکروفر بخار بگیرد و پس از آن، به یاری دستمال خشک همه سطوح را پاک کنید.
روش تمیز کردن مایکروفر با لیمو
لیموی تازه، علاوه بر خواصی که برای سلامتی دارد، می تواند در تمیز کردن سطوح و دستگاه های مختلف خانه مثل مایکروفر نیز مؤثر باشد. در روش تمیز کردن مایکروفر با لیمو، مراحل زیر را طی کنید:
- ابتدا لیمو را از وسط قاچ زده و آب آن را در یک کاسه آب بریزید.
- مایکروفر را روشن نموده و برای دو دقیقه گرم کنید.
- سپس کاسه را در مایکروفر گذاشته و اجازه دهید تا آب به جوش آید.
- اجازه دهید تا بخار به طور کامل در فضای داخل پخش شده و پس از آن با احتیاط در مایکروفر را باز کنید.
- در این حالت می بینیم که چربی ها در کناره سطح نرم شده اند و حالا می توانید به یاری دستمال به راحتی آن ها را از بین ببرید.
لیمو علاوه بر خاصیت چربی زدایی، بوی خوبی را هم در فضای مایکروفر منتشر می نماید. البته در نظر داشته باشید که به جای لیموی تازه، به هیچ وجه سراغ آب لیمو نروید.
روش های دیگر: استفاده از مواد شیمایی
در سه روش تمیز کردن مایکروفر پیشین، استفاده از سه ماده طبیعی را به شما توصیه کردیم که علاوه بر کارایی بالا، ضرری هم برای بدن ندارند. اگر به هر دلیلی به مواد بالا دسترسی ندارید می توانید از مواد شوینده ای مثل مایع ظرفشویی یا شیشه پاک کن بهره ببرید. آن ها را به صورت مخلوط کاسه ای آب، داخل مایکروفر گذاشته و بعد از کمی حرارت، با دستمالی داخل محفظه را تمیز کنید.
تمیز کردن سقف مایکروفر
از آنجایی که غذا های چرب به طور مداوم در دستگاه گرم می شوند، سقف یکی از نقاطی است که به آسانی چربی می گیرد و در فرایند تمیز کردن مایکروفر باید به آن دقت کنید. جوش شیرین در این مرحله نیز به یاری شما می آید. مراحل زیر را طی کنید.
- در یک ظرف دو قاشق غذا خوری و جوش شیرین را مخلوط کنید تا به حالت خمیری درآید. در نظر داشته باشید این خمیر نباید حالت آبکی یا بسیار سفت داشته باشد.
- به یاری اسفنج یا مسواکی نرم، سقف را به خمیر آغشته کنید.
- پس از پنج دقیقه، تمامی سطوح را به یاری یک دستمال خشک پاک کنید.
اگر هنوز هم لکه های زردی بر روی سقف مایکروفر موجود است، می توانید به یاری دستمالی آغشته به استون آن ها را از بین ببرید.
تمیز کردن متعلقات داخلی
سینی چرخان و ریل ها بخشی هستند که ظروف بر روی آن ها قرار می گیرند تا محتویات داخلی آن ها گرم یا پخته گردد. برای تمیز کردن این بخش ها ابتدا آن ها را از مایکروفر خارج نموده و در آب گرم قرار دهید. سپس به یاری اسفنج و مایع ظرفشویی این سطوح را بشویید و اجازه دهید تا به خوبی خشک شوند.
دقت کنید اسفنج شما نباید حالت زیری داشته باشد چرا که می تواند باعث ایجاد خش بر روی این بخش ها گردد. هم چنین می توانید این قطعات را داخل ماشین ظرفشویی بگذارید تا در فرآیند کنترل شده ای، تمیز شوند.
تمیز کردن بخش های بیرونی مایکروفر
لکه های اثر انگشت یکی از کثیفی هایی است که در سطوح بیرونی مایکروفر مشاهده می گردد. اما کیپ شدن منافذ تهویه یا نفوذ کثیفی در بین لولا های دستگاه نیز، مشکل رایجی است که باید هنگام تمیز کردن مایکروفر در بخش های بیرونی آن را رفع کنید.
می توانید از انواع شیشه پاک کن ها یا محلول آب و صابون برای تمیز کردن این بخش ها بهره ببرید. نکات زیر را هم در نظر داشته باشید:
- در این مرحله دستگاه نباید به برق متصل باشد.
- هرگز محلول را به صورت مستقیم به مایکروفر اسپری نکنید.
- صفحه کلید بخشی است که باید با دقت بیشتری تمیز گردد چرا که ممکن است مایعات وارد آن شوند.
- هم چنین مراقب باشید آب به برد دستگاه وارد نگردد چرا که سبب از کار افتادن آن می گردد.
- انواع برس ها و مسواک های نرم و حتی نخ دندان نیز می توانند به یاری شما بیایند تا لکه و جرم های گوشه و درز ها را از بین ببرید.
نکات تکمیلی
- اگر در مایکروفر را سریع تر از موقع باز کردید و بخار ها به طور کامل خارج شد، توصیه می کنیم این فرایند را دوباره تکرار کنید.
- در مرحله دستمال کشیدن و از بین بردن چربی ها، بهتر است دستگاه به برق متصل نباشد.
- برای اینکه ظرف محلول در هنگام حرارت دهی، ترک نخورد توصیه می کنیم تکه ای چوب (مثل چوب بستنی، یا قاشق چوبی) را در آن بیاندازید.
- داخل محلولی که در مایکروفر می گذارید به هیچ وجه قطعات فلزی و براق نگذارید چرا که ممکن است باعث جرقه زدن دستگاه و خراب شدن آن گردد.
- به یاد داشته باشید تمیز کردن مداوم مایکروفر (هفته ای یک بار) اجازه نمی دهد تا چربی و کثیفی ها بر روی دستگاه ماندگار گردد.
- زمانی که غذای مد نظر شما مثل پاپ کورن، موادی را به بدنه می پاشد، پس از خنک شدن مایکروفر فوری آن را تمیز کنید تا کثیفی ها خشک نشوند.
- بهتر است هنگام قرار دادن هر غذایی در مایکروفر از سرپوش های مخصوص استفاده کنیم تا مقدار کثیفی را به حداقل برسانیم.
جمع بندی
در این مطلب نحوه تمیز کردن مایکروفر را در سه بخش بیرونی، درونی و سقف آنالیز کردیم و به شما گفتیم برای هر بخش بهتر است دقیقاً از کدام ماده ها و چه روش هایی بهره ببرید. مشتاق هستیم بدانیم شما از چه روش هایی برای تمیز کردن مایکروفر خانه خود استفاده می کنید؟ ترفند های خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: اسنپ مارکت