تلسکوپ فضایی هابل به رکورد یک میلیارد ثانیه حضور در فضا رسید

به گزارش وبلاگ منصوری، تلسکوپ فضایی هابل که چشم بشر را به ژرفای کیهان باز نموده، حالا به یک نقطه عطف بزرگ رسیده است: یک میلیارد ثانیه حضور در فضا.

تلسکوپ فضایی هابل به رکورد یک میلیارد ثانیه حضور در فضا رسید

رصدخانه معروف هابل در 24 آوریل 1990 (4 اردیبهشت 1369 خورشیدی) با شاتل فضایی دیسکاوری به فضا پرتاب شد. هابل یک روز بعد در مدار زمین مستقر شد و مأموریت خود را برای کاوش در گستره کیهان، ازجمله کهکشان های دوردست، ابرنواخترها، سحابی ها و سیارات فراخورشیدی شروع کرد. در 1 ژانویه 2022 (11 دی 1400) این تلسکوپ رسما به 1 میلیارد ثانیه در فضا رسید که حدود 31.7 سال است.

مقامات ناسا در بیانیه ای با اعلام این نقطه عطف تلسکوپ گفتند: برای بیش از سه دهه، هابل اکتشافات علمی پیشگامانه و تصاویری نمادین از فضا را در اختیار ما قرار داده است.

تلسکوپ فضایی هابل مأموریت مشترک ناسا و اژانس فضایی اروپا است. بین سال های 1993 تا 2009، فضانوردان برای انجام مأموریت های تعمیرونگهداری، پنج بار به وسیله شاتل فضایی از هابل بازدید کردند. در این مأموریت ها سیستم های روی تلسکوپ، مانند باتری ها، ژیروسکوپ ها و دیگر ابزارهای علمی تعمیر شدند و ارتقا یافتند.

این تلسکوپ که فراتر از جو زمین قرار گرفته است، در طول بیش از 30 سال فعالیت خود بیش از 1.5 میلیون رصد انجام داده است که به گفته ناسا، به نوبه خود به هزاران مقاله علمی منجر شده است.

بعضی از مهم ترین مشاهدات هابل شامل یاری به معین سن کیهان (13.8 میلیارد سال یا سه برابر سن زمین) و سرعت انبساط عالم، کشف پنجمین قمر پلوتو، یافتن سیاهچاله های کلان جرم در مرکز بیشتر کهکشان های بزرگ، مطالعه اثر عدسی گرانشی که به اخترشناسان برای ترسیم توزیع ماده تاریک در دنیا یاری نموده و بعلاوه ثبت برجسته ترین تصاویر فراژرف از کیهان است.

مقامات ناسا افزودند: ما فقط می توانیم تصور کنیم که یک میلیارد ثانیه آینده چه اکتشافاتی را به همراه خواهد داشت، زیرا تلسکوپ های جدیدی مانند تلسکوپ فضایی جیمز وب که به تازگی به فضا پرتاب شد و تلسکوپ فضایی آینده، نانسی گریس رومن، بر پایه کاوش های هابل ساخته شده اند و با هابل همکاری می نمایند تا درک ما را از کیهان توسعه دهند.

هابل در سال 2021 چالش های زیادی را پشت سر گذاشت و برای مدتی طولانی در حالت خواب قرار داشت اما هر بار با کوشش تیم مأموریت بازیابی شد. با وجود این مسائل، ناسا و آژانس فضایی اروپا همچنان به عملکرد آن برای ثبت داده های علمی ارزشمند امیدوارند. به همین علت هم ناسا در ماه های گذشته طی قراردادی با انجمن تحقیقات نجومی دانشگاه ها (AURA) و مؤسسه علمی تلسکوپ فضایی (STScI) مأموریت هابل را تا سال 2026 میلادی (1405 خورشیدی) تمدید کرد.

بدین ترتیب حمایت از برنامه علمی هابل با پشتیبانی از محصولات و خدمات مورد احتیاج برای مهندسی این سامانه علمی، شامل توسعه سیستم زمینی، عملیات علمی، مدیریت اعطای بودجه تحقیقاتی علمی و حمایت عمومی و پشتیبانی از آرشیو داده های مأموریت در آرشیو میکولسکی با برنامه ریزی مشخصی ادامه خواهد یافت.

عکس کاور: طرحی گرافیکی از تلسکوپ فضایی هابل در فضا

Credit: Encyclopedia Britannica

منابع: Live Science, NASA

منبع: دیجیکالا مگ

به "تلسکوپ فضایی هابل به رکورد یک میلیارد ثانیه حضور در فضا رسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تلسکوپ فضایی هابل به رکورد یک میلیارد ثانیه حضور در فضا رسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید