طرز تهیه آش رشته شهر های مختلف

به گزارش وبلاگ منصوری، در روز های سرد و برفی چه غذایی بهتر و دلچسب تر از آش رشته خوشمزه جا افتاده و داغ پر از کشک و پیاز داغ و سیرداغ آن هم در وعده های صبحانه، ناهار و شام؟ اما برای دستور پخت آش رشته خوشمزه و جا افتاده احتیاج به دانستن یکسری نکات و ریزه کاری های حرفه ای دارد. اگر می خواهید برای روز های سرد سال آش رشته بپزید دستور پخت آش رشته خوشمزه و جا افتاده برای 6 تا 10 نفر، به علاوه نکات و ریزه کاری های طرز تهیه آش رشته تهرانی، آش رشته تبریزی، آش رشته شمالی و مازندرانی، اردبیلی و سایر شهر ها را در ادامه بخوانید.

طرز تهیه آش رشته شهر های مختلف

مواد لازم

نخود: 100 گرم

لوبیا چیتی: 150 گرم

عدس: 100 گرم

پیاز: 4 عدد عظیم

سبزی آش: 1 کیلوگرم (سبزی آش رشته چیست؟ تره، گشنیز، جعفری، اسفناج همه به نسبت مساوری به علاوه 5 الی 6 شاخه شنبلیله)

سیر: 1 بوته

رشته آش: 1 بسته (اگر احساس کردید آش رقیق است کم کم مقداری دیگر رشته اضافه کنید که آش سفت و خمیر نگردد)

کشک: به مقدار دلخواه

نعنا داغ: به مقدار دلخواه

طرز تهیه

برای درست کردن آش رشته خوشمزه و لعابدار ابتدا از شب قبل حبوبات را به صورت جداگانه خیس کنید و در این مدت 2 یا سه بار آب آن ها را عوض کنید. پیاز ها را به صورت خلالی و نازک خرد کنید و خوب سرخ کنید تا یک پیاز داغ مجلسی خوشمزه داشته باشید. سیر داغ را هم جداگانه آماده کنید.

برای پخت آش ابتدا نخود و لوبیا ها را به همراه فلفل و زردچوبه، مقداری روغن مایع، نیمی از پیاز داغ و سیر داغ در قابلمه بریزید تا با هم پخته شوند. عدس زمان پخت کمتری دارد به همین خاطر عدس و سبزی را بعد از دو ساعت که لوبیا ها تقریبا پخته شدند به سایر مواد اضافه کنید. یک ساعت برای پخت عدس و سبزی کافی است.

در این فاصله آرد را در کمی آب سرد حل کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. بعد از این که تمام مواد آش پخته شدند رشته آش را اضافه کنید. وقتی رشته را اضافه کردید به آرامی تمام مواد را هم بزنید تا رشته ها به هم نچسبند. بعد از پختن رشته ها، کشک را اضافه کنید و بعد از حدود 5 یا ده دقیقه گاز را خاموش کنید. بعد از خاموش کردن شعله گاز آش را سرو نکنید. اجازه دهید آش حدود نیم ساعت در قابلمه بماند تا خوب جا بیفتد. هنگام سرو آش رشته آن را با سیرداغ، پیازداغ، نعنا داغ و کشک تزیین کنید.

نکات مهم دستور پخت آش رشته خوشمزه و لعابدار و طرز تهیه آش رشته شهر های مختلف

*از یک قابلمه مناسب برای پخت آش بهره ببرید تا مواد جای کافی برای پخت داشته باشند. حبوبات بعد از پخت حجیم می شوند و در صورتی که قابلمه گنجایش کافی نداشته باشد رشته ها به هم می چسبند.

*سبزی آش رشته را بدون ساقه و کمی درشت خرد کنید. در فصل زمستان که اسفناج فراوان است مقدار بیشتری اسفناج می توانید بهره ببرید که لعاب آش هم بیشتر گردد.

*هر چقدر پیازداغ و سیر داغ آش بیشتر باشد طعم آش رشته لذیذتر و آش لعابدار و جاندارتر می گردد.

*نمک آش رشته را بعد از اضافه کردن رشته و کشک اضافه و اندازه کنید.

*ریختن روغن در آش رشته را نباید فراموش کنید، چون به طعم لذیذ آش رشته یاری می نماید.

*قبل از اضافه کردن کشک به آش رشته حتما آن را بجوشانید و به صورت داغ به آش رشته در حال پخت اضافه کنید. اگر دمای کشک و آش رشته هم اندازه نباشد کشک بریده می گردد.

*نعنا را زیاد سرخ نکنید، چون طعم تلخی پیدا می نماید.

*نشانه جا افتادن آش رشته وقتی است که یک لایه لعاب رقیق روی آش رشته شکل گرفته باشد. آش رشته در حال ته دریافت باشد و رشته بوی خامی ندهد.

*زمان پختن رشته بستگی به نوع رشته شما دارد. به مدت زمان پخت روی بسته بندی رشته دقت کنید.

دستور پخت آش رشته خوشمزه و لعابدار برای 6 تا 10 نفر+آش رشته شهر های مختلف

*شمالی ها و به خصوص مازندرانی ها در ترکیب حبوبات آش رشته، ماش را هم اضافه می نمایند؛ و البته علاوه بر کشک از دوغ محلی و آب قلم هم استفاده می نمایند. در ترکیب سبزی آش رشته مازندرانی چند شاخه نعنا هم اضافه می گردد.

*طرز تهیه آش رشته تبریزی که خودشان به آن آش کشک یا در زبان ترکی گوردو آش می گویند به این ترتیب است که بلغور پخته، برنج، کلم برگ، هویج، آب قلم فراوان و ترخون ریحان سبز هم جز ترکیبات آش و سبزی آن است. آش کشک تبریز رشته ندارد و با کشک و پیاز داغ و نعنا داغ تزیین و خورده می گردد.

*طرز تهیه آش رشته تهرانی هم مثل سایر شهر های دیگر است، اما در ترکیب حبوباتش لوبیا سفید هم دارد.

*طرز تهیه آش رشته اردبیلی هم جالب است. اردبیلی ها به ترکیب مواد آش رشته چند عدد آلو بخارا، چند برگه زردآلو، چند عدد گوجه سبز فریز شده یا تازه، مقداری آلبالو خشک یا آلبالو فریز شده یا تازه و کمی هم زغال اخته اضافه می نمایند. بقیه مواد آرش رشته اردبیلی شامل همان مواد آش رشته سنتی است.

*ترکیب مواد آش رشته سماق تویسرکانی هم جالب است. سماق، لبو و چند عدد گردوی خرد شده به ترکیب آش رشته تویسرکانی اضافه می گردد.

*اما زنجان که به شهر آش ها مشهور است در ترکیب سبزی آش مقداری شوید هم دارد و سایر ترکیبات شبیه همان آش رشته سنتی معمول است.

*آش رشته لرستانی در ترکیب سبزی شوید دارد و البته مثل آش رشته تهرانی به ترکیب حبوبات لوبیا سفید هم اضافه می گردد.

منبع: گردشبان

به "طرز تهیه آش رشته شهر های مختلف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش رشته شهر های مختلف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید