طرز تهیه بستنی یخی میوه ای در منزل
به گزارش وبلاگ منصوری، خبرنگارانـ بستنی یکی از خوراکی های خوشمزه است که در تمام فصول سال مصرف می شود؛ ولی خوردن آن در فصل تابستان و زمانی که هوا گرم است، به علت طبع خنکی که دارد، بسیار دلچسب تر است. تهیه بستنی سنتی در ایران سابقه طولانی دارد و ایرانیان قدیم از مخلوط کردن برف و آب انگور چیزی شبیه به بستنی را تهیه می کردند. شاید بتوان گفت تاریخ فراوری بستنی سنتی در ایران به حدود 60 سال قبل برمی شود؛ اما در دهه 30 و 40 بود که بستنی فروشی ها در ایران رونق گرفتند. یکی از مشهورترین بستنی های سنتی در ایران بستنی اکبر مشدی بود که در حوالی میدان راه آهن تهران افتتاح شد.
به گزارش وبلاگ منصوری، بستنی منبع غنی کلسیم و سرشار از مواد معدنی است که تامین کننده انرژی برای بدن است؛ بعلاوه خوردن بستنی به ترشح هورمون سروتین می انجامد که شادی آور است. بستنی میوه ای یکی از انواع خوشمزه بستنی هاست که با میوه تازه تهیه می گردد و هواداران زیادی به خصوص در میان بچه ها دارد. بستنی یخی میوه ای یکی از انواع بستنی هاست که می توانید آن را به راحتی و با موادی بسیار ساده و دسترس در منزل تهیه کنید و از خوردن این بستنی سالم و خانگی در هوای گرم تابستان لذت ببرید. در ادامه این مطلب طرز تهیه بستنی یخی میوه ای همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه بستنی یخی میوه ای
هندوانه: یک چهارم از یک هندوانه کوچک
طالبی: یک چهارم از یک طالبی کوچک
شکر: 2 فنجان
شیر: 2 فنجان
رنگ خوراکی سبز و قرمز: به اندازه دلخواه
چوب بستنی: به تعداد لازم
قالب بستنی یا لیوان کاغذی یک بار مصرف
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به میوه طالبی
طالبی سرشار از مواد مغذی است که برای سلامت بدن مفید هستند. طالبی حاوی کربوهیدرات، پروتئین، آب، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و روی است. بعلاوه طالبی دارای ویتامین A، بتاکاروتن، ویتامین B یک، دو، شش، ویتامین C و ویتامین K است. هنگام خرید طالبی برای اینکه بتوانید یک طالبی شیرین و آبدار را تهیه کنید، باید به این نکات توجه داشته باشید:
1 ـ اگر طالبی شیرین را نزدیک بینی تان ببرید و آن را بو کنید، عطر و بوی خوشایندی دارد.
2 ـ یک طالبی خوب باید پوست زبر داشته باشد.
3 ـ طالبی خوب و شیرین یا زرد متمایل به سبز است یا زردی کم رنگ دارد.
4 ـ سر طالبی باید نرم تر از بدنه باشد. اگر همه قسمت های طالبی نرم بود، قطعاً آن طالبی بیش از حد رسیده و ترشیده است.
5 ـ یک طالبی سالم و شیرین خطوط سبز کم رنگ دارد؛ بنابراین اگر خطوط سبز روی پوست تیره تر بود، آن طالبی تازه نیست.
نکات مربوط به رنگ خوراکی
اگر به استفاده از رنگ های خوراکی بازاری تمایلی ندارید، می توانید از رنگ های خانگی و طبیعی بهره ببرید. مثلا برای تهیه رنگ قرمز از آب لبو و برای تهیه رنگ سبز از آب اسفناج بهره ببرید.
طرز تهیه بستنی یخی میوه ای
1 ـ ابتدا هندوانه را داخل پارچ مخلوط کن یا دستگاه غذاساز بریزید؛ سپس 1 فنجان شکر را همراه با 1 فنجان شیر و یک قطره رنگ خوراکی قرمز به پارچ مخلوط کن اضافه کنید و یک دقیقه همه مواد را با هم بزنید تا کاملا میکس شوند.
2 ـ طالبی را داخل پارچ مخلوط کن یا دستگاه غذاساز بریزید؛ سپس 1 فنجان شکر را همراه با 1 فنجان شیر و یک قطره رنگ خوراکی سبز به پارچ مخلوط کن اضافه کنید و یک دقیقه همه مواد را با هم بزنید تا کاملا میکس شوند.
3 ـ اگر قالب مخصوص بستنی را در منزل دارید، ابتدا چوب بستنی ها را در قسمت مخصوص چوب بستنی بگذارید؛ سپس یکی در میان مایه هندوانه و مایه طالبی را داخل قالب بریزید. اگر قالب مخصوص بستنی را در منزل ندارید، می توانید از لیوان یک بار مصرف بهره ببرید. به این صورت که لیوان ها را از مایه هندوانه و مایه طالبی پر کنید؛ سپس چوب بستنی را وسط لیوان ها فرو کنید. قالب و لیوان بستنی را به مدت 5 تا 7 ساعت داخل فریزر بگذارید تا کاملا ببندد و یخ بزند. بعد از اینکه بستنی یخ بست، به راحتی از قالب جدا می گردد. برای بیرون آوردن بستنی از لیوان یک بار مصرف می توانید لیوان را پاره کنید؛ سپس بستنی به راحتی از لیوان جدا می گردد. نوش جان.
منبع: فرارو