برترین خوراکی ها برای دیابت
به گزارش وبلاگ منصوری، خبرنگاران : 20 غذا دشمن بیماری دیابت است که در ادامه می خوانید.
بیماری دیابت با بایدها و نبایدهای تغذیه همراه است.
به گزارش وبلاگ منصوری، اگر مبتلا به دیابت هستید جالب است بدانید آنچه در دهان می گذارید، می تواند سبب بالارفتن یا پایین آمدن قندخونتان گردد.
در اینجا 20 نوع ماده غذایی را به شما معرفی می کنیم که می تواند جلوی بالارفتن قندخون تان را بگیرد.
سیب
بیشتر متخصصان تغذیه توصیه می نمایند حتما در رژیم غذایی خود سیب را بگنجانید زیرا سیب کالری بسیار پایینی دارد و فیبر آن بسیار بالاست و جلوی گرسنگی را می گیرد. سیب بعلاوه دشمن کلسترول بد است و مقدار قندخون را کاهش می دهد.
آووکادو
پاین میوه غنی از اسیدهای چرب مونوی غیراشباع است که سبب کند شدن هضم و پیشگیری از افزایش قندخون بعد از صرف غذا می گردد.
جو
می توانید جو را جایگزین برنج سفید کنید تا مقدار قندخونتان بعد از صرف غذا حدود 70 درصد کاهش یابد و تا ساعت ها ثابت بماند. فیبرهای حلال جو هضم را کند نموده و سبب جذب تدریجی قند می گردد.
سبزیجات
فیبر حلال تمامی سبزیجات می تواند قندخون بالا را مهار کند. ضمناً سبزیجات غنی از پروتئین هستند و به راحتی می توان آنها را جایگزین گوشت قرمز کرد.
گوشت گاو
می توانید قسمت های کم چرب گوشت گاو را انتخاب کنید و یک چهارم بشقاب تان را در هر وعده غذایی به آن اختصاص دهید. رساندن به مقدار پروتئین به بدن باعث می گردد مدت طولانی تری سیر بمانید و در صورت لاغر شدن حجم بافت ماهیچه ای تان کاهش نیابد. ضمناً مصرف پروتئین به افزایش متابولیسم یاری می نماید.
میوه های گوشت دار
دانه دار انواع میوه های گوشتی حاوی یک یا چند دانه که به رنگ های قرمز یا بنفش موجود است مانند انواع انگور حاوی ترکیبی طبیعی به نام آنتوسیانین هستند. محققان می گویند این دانه های رنگی می تواند سبب کاهش قندخون شده و در عین حال محرک فراوری انسولین در بدن باشند.
بروکلی
بروکلی غنی از کروم بوده که در درازمدت نقشی اساسی و مهم برای تنظیم قندخون دارد.
هویج
هویج یکی از منابع طبیعی غنی از بتاکاروتن است که می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش داده و قندخون را تنظیم کند.
گوشت مرغ
گوشت سینه مرغ در مقایسه با ران یا سایر قسمت ها چربی کمتری دارد. توصیه ما به شما این است که در هر شرایطی به هیچ عنوان پوست مرغ را به خاطر چربی بالایی که دارد نخورید.
تخم مرغ
مطمئن باشید خوردن یک یا دو عدد تخم مرغ در روز کلسترول خونتان را بالا نمی برد و در عوض ساعت ها شما را سیر نگه می دارد.
ماهی
یکی از دلایل فوت مبتلایان به دیابت ابتلا به ناراحتی های قلبی - عروقی است. مصرف یک یا دو بار ماهی در هفته می تواند این احتمال را حداقل 40 درصد کاهش دهد. از سوی دیگر اسیدهای چرب موجود در ماهی احتمال ابتلا به دیابت، مقاومت در برابر انسولین و التهاب را که از جمله فاکتورهای اصلی ابتلا به ناراحتی های قلبی - عروقی است کاهش می دهد.
دانه کتان
دانه های کتان غنی از پروتئین، فیبر، چربی های خوب از نوعی که در ماهی موجود است و منیزیم است. این مواد قندخون را تنظیم نموده و به سلول ها در جذب انسولین یاری می نمایند.
شیر و ماست
اینها مواد غذایی غنی از پروتئین و کلسیم هستند و می توانند به کاهش وزن یاری نمایند. از سوی دیگر این مواد مقاومت در برابر انسولین را از بین می برند.
گردو
گردو حاوی مقادیر بالایی فیبر و پروتئین بوده و سوخت کندی دارد که به تدریج به قند تبدیل می گردد. از سوی دیگر غنی از چربی های مونوی غیراشباع است که برای سلامت مفیدند.
دانه ها تمامی انواع دانه ها
غنی از چربی های خوب، پروتئین و فیبر هستند که می توانند قندخون را پایین نگه داشته و از ابتلا به ناراحتی های قلبی - عروقی پیشگیری نمایند. ضمناً این مواد منبع طبیعی استرول است که چربی خون را کاهش می دهد.
جوی دو سر
جوی دوسر حاوی فیبرهای حلالی است که در آب محلول بوده و یک خمیر را تشکیل می دهد. مصرف آن باعث می گردد بین آنزیم های هضم نماینده در معده و مولکول های آمیدون غذا در یک سد چسبناک به وجود بیاید. در نتیجه دستگاه گوارش مدت طولانی تری غذا را در خود نگه داشته و قندها به تدریج وارد خون می شوند.
روغن زیتون
روغن زیتون طلای مایع نامیده می گردد زیرا حاوی ترکیبات ضدالتهابی و قوی است که محققان آن را با آسپیرین مقایسه می نمایند. افرادی که رژیم مدیترانه ای دارند و روغن زیتون، میوه و سبزیجات، غلات و گوشت کم چرب می خورند کمتر به دیابت و ناراحتی های قلبی و عروقی دچار می شوند. هر دوی این بیماری ها در پی التهاب در بدن به وجود می آیند. برخلاف کره، چربی خوب روغن زیتون سبب افزایش مقاومت بدن در برابر انسولین نشده و حتی این مقاومت را کاهش می دهد. روغن زیتون بعلاوه کندنماینده هضم غذا و واردشدن تدریجی قند به خون است.
کره بادام زمینی
تحقیقات اخیر نشان داده است مصرف کره بادام زمینی می تواند اشتها را کور نموده و سبب سیری بیشتر فرد در مقایسه با زمانی گردد که مواد قندی کم فیبر مصرف می نماید. ضمناً کره بادام زمینی غنی از چربی های مونوی غیراشباع است که می تواند قندخون را تنظیم کند.
نان سبوس دار
مصرف زیاد نان سفید می تواند حساسیت بدن به انسولین را کاهش داده و سبب افزایش قندخون گردد در صورتی که نان سبوس دار دقیقا برعکس عمل می نماید.
سیب زمینی شیرین
یک سیب زمینی شیرین که در اجاق کبابی شده 30 درصد کمتر از سیب زمینی معمولی قندخون را افزایش می دهد زیرا حاوی فیبر بالا و ریزمغذی هایی است که 40 درصد آنها از نوع حلال بوده و سبب کاهش کلسترول و کندی هضم غذا می شوند. ضمناً سیب زمینی شیرین غنی از کاروتنویید و رنگ دانه های زرد و نارنجی است که به ارگانیسم ها اجازه عکس العمل در برابر انسولین را می دهد. سیب زمینی شیرین بعلاوه غنی از اسید کوروژنیک است. این ترکیب گیاهی طبیعی می تواند به کاهش مقاومت در برابر انسولین یاری کند.
منبع: رکنا