طرز تهیه مرغ بریان بدون فر
به گزارش وبلاگ منصوری، برای تهیه یک مرغ بریان بدون فر فوق العاده آماده اید؟ امروز قرار است با چند دستور بی نظیر و البته کمی متفاوت ، غذاهایی را به شما آموزش دهیم که حتی می توانید با اعتمادبنفس کامل از آن ها در مهمانی های خود بهره ببرید. پس اگر از خوردن غذاهای تکراری خسته شده اید و احتیاج به تنوع دارید و یا دوست دارید در مهمانی های بعدی یکی از این مرغ ها را سرو کنید، آموزش این غذای مجذوب کننده را در این مقاله از بلاگ خبرنگاران از دست ندهید.
1.مرغ بریان بدون فر با مخلوط رب انار
اگر با رب انار میانه خوبی دارید، از درست کردن این مرغ بریان حسابی لذت خواهید برد. مواد اولیه را آماده نموده و دستورالعمل را همانطور که گفته شده دنبال کنید.
مواد لازم برای تهیه مرغ بریان در قابلمه
- مرغ کامل یک و نیم کیلویی با پوست
- رب انار به مقدار دلخواه
- یک لیوان مغز گردو
- دو تا سه قاشق کشمش پلویی
- گشنیز و جعفری خرد شده حدود 2 فنجان
- دو عدد لیمو عمانی
- قارچ خرد شده یک لیوان
- نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار دلخواه
حتما بخوانید: طرز تهیه مرغ سوخاری رستورانی
طرز تهیه مرغ بریان بدون فر
- اولین کاری که باید انجام دهید این است که از شب قبل مرغ خود را حسابی تمیز نموده و با چاشنی ها مزه دار کنید. قبل از اینکه دست به کار شوید، باید مواد داخل شکم مرغ را تهیه کنید. قبل از هر چیزی گردوها را آسیاب کنید.
- در ادامه قارچ های خرد شده را تفت دهید تا آب آن ها گرفته گردد. جعفری و گشنیز را با شعله ملایم تفت دهید، طوری که نزدیک به مرحله سرخ کردن باشد، اما برشته نشوند. در این مرحله می توانید قارچ ها را به مخلوط سبزی اضافه کنید. کمی به کار نمک و زردچوبه اضافه کنید.
- حالا نوبت اضافه کردن کشمش است. همین که یک تفت کوچک بدهید کفایت می نماید. در مرحله بعد باید گردوها را اضافه کنید و حدود سه تا چهار دقیقه، آن ها را با مخلوط هم بزنید تا بوی خامی آن ها از بین برود و ترکیب را خوشمزه تر کند. در خاتمه رب انار را روی ترکیب درون تابه ریخته و حدود دو دقیقه تفت دهید.
- برای تهیه مرغ بریان بدون فر با رب انار، باید شکم مرغ را با مواد پر کنید. آن را به خوبی بدوزید و در خاتمه درون روغن سرخ کنید. بهتر است این کار را برای جلوگیری از پاشیدن روغن به اطراف، درون قابلمه انجام دهید. برای خوشرنگ شدن مرغ به روغن کمی زردچوبه اضافه کنید. پس از اینکه تمام قسمت های مرغ را برشته کردید، روغن درون قابلمه را خالی کنید.
- مرغ را درون قابلمه گذاشته و تا جایی به مخلوط آب اضافه کنید که نیم بیشتر مرغ را بپوشاند. کمی به آن نمک و زردچوبه اضافه کنید. پس از یک ساعت پخت با آتش ملایم، خیلی آرام آن را زیر و رو نموده، لیمو عمانی و در صورت سلیقه چند قارچ درسته را به آب اضافه کنید. اجازه دهید پخت تا جایی ادامه داشته باشد که آب مرغ به غلظت مناسب برسد.
نکات مهم برای پخت مرغ رب اناری
- هنگام تفت دادن مواد مرغ بریان بدون فر برای جلوگیری از سوختن و البته خوش طعم شدن آن ها از میزان کمی روغن بهره ببرید.
- هنگام پخت ممکن است شکم مرغ باز گردد و کمی از مواد مرغ بیرون بریزند، در صورت مشاهده چنین حالتی اصلا نگران نشوید. مخلوط مواد با آب مرغ حتی می تواند باعث خوشمزه تر شدن غذا گردد.
- هنگام سرخ کردن مرغ از آتش زیاد بهره ببرید تا مرغ آب نیندازد.
- هنگام پاک کردن مرغ، اطراف شکم آن را جدا نکنید تا بتوانید در زمان پر کردن شکم پوست چربی دار آن را به هم بدوزید.
- حین پخت مواظب له شدن مرغ باشید. در ابتدا آتش را ملایم کنید و پس از گذشت نیمی از زمان پخت، آتش را کمی بیشتر کنید تا آب مرغ به موقع جمع گردد.
2.درست کردن مرغ بدون فر با نمک
برای کسانی که آشپزهای خوبی محسوب می شوند، این مدل مرغ بدون فر آشناتر به نظر می رسد. در ادامه مواد لازم، طرز تهیه و نکات مهم مرغ نمکی را یادآور خواهیم شد.
مواد لازم مرغ بریان بدون فر
- یک عدد مرغ میانه
- یک لیوان پوره گوجه فرنگی
- یک عدد فلفل دلمه ای
- دو قاشق مرباخوری پودر سیر
- سیب زمینی به مقدار لازم
- نمک، کره و آبلیمو به مقدار لازم
- یک عدد پیاز
- 4 قاشق غذاخوری آبلیمو
طرز تهیه مرغ بریان در قابلمه
- همواره در نظر داشته باشید که برای مرغ های بریان، پوست هیچ قسمتی از مرغ را جدا نکنید. در این نمونه هم بعد از پاکسازی کامل مرغ روی پوست آن را کره بزنید. در بعضی از دستورها حتی پیشنهاد می نمایند کره را درون مرغ هم بمالید.
- حالا نوبت ترکیب زعفران با آبلیمو و سایر چاشنی ها می رسد. به قدری که شم آشپزی شما می گوید، از مواد ترکیب نموده و همه قسمت های مرغ را به آن آغشته کنید. این کار را برای مزه کردن مرغ انجام می دهید، پس در استفاده از مواد خساست نکنید.
- برای گرفتن بوی بد داخل شکم مرغ بریان بدون فر، آن را با فلفل دلمه ای و پیاز خورده شده پر کنید. تمام این کارها را از شب قبل و یا چند ساعت پیش از طبخ مرغ انجام دهید تا حسابی مزه دار گردد. هنگام پخت به قابلمه ای احتیاج دارید که کف آن را با ورقه فویل پووشانده اید. بعد از قرار دادن فویل به قدری روی آن نمک بریزید که سطح آن کاملاً پوشانده گردد.
- حالا نوبت فویل پیچ کردن مرغ است. اما قبل از آن شکم مرغ را کاملا از مواد خالی می کنیم. بعد از قرار دادن مرغ در فویل آن را درون قابلمه و روی نمک ها قرار می دهیم. سیب زمینی ها را هم درون فویل بپیچید و درون قابلمه قرار دهید.
- مرغ را حدود دو ساعت با شعله ملایم بپزید. برای جلوگیری از خروج بخار از دمکنی بهره ببرید. در خاتمه پخت فویل را کنار بزنید و مخلوط کره آب شده، زعفران و آبلیمو را با برس مخصوص روی مرغ بکشید. بعد از این کار اجازه دهید مرغ تا 15 دقیقه دیگر هم بپزد. برای چاشنی کار می توانید سس مرغ را با ترکیب موادی که قبلاً از شکم مرغ درآورده اید با پوره گوجه، کره، آبلیمو و زعفران سرخ کنید و روی سطح مرغ بریزید.
نکات مهم هنگام پختن مرغ بریانی بدون فر
- هنگام باز کردن فویل و در دیگر از مراحل کار مراقب باشید که نمک های درون قابلمه روی مرغ نیریزد.
- برای گرفتن بوی زهم مرغ بریان بدون فر می توانید از برگ بو هم بهره ببرید.
- اگر دوست دارید ظاهر مرغ حفظ گردد، می توانید سس را در کنار مرغ سرو کنید.
- اگر احساس می کنید در زمان لازم مرغ شما نپخته است، حرارت را کمتر کنید و زمان پخت را بالا ببرید. این زمان با توجه به سایز مرغ می تواند بین یک ساعت و نیم تا دو ساعت و نیم متغیر باشد.
- هنگام قرار دادن مرغ درون فویل، حتماً پاهای مرغ را ببندید.
3. مرغ بریان مجلسی بدون فر
سومین دستور تهیه مرغ بریان ما که احتیاجی به فر هم ندارد، نمونه ای است که می توانید با توجه به سلیقه خود داخل شکم آن را پر کنید. بیایید ببینیم مواد لازم و دستور تهیه این مرغ خوشمزه چگونه است.
مواد لازم برای مرغ شکم پر مجلسی
- یک عدد مرغ میانه
- کره و آبلیمو به میزان لازم
- هویج، فلفل دلمه، پیاز و برش های لیمو برای داخل شکم مرغ
طرز تهیه مرغ بریان بدون فر مجلسی
درست مانند دو دستور قبل مرغ را حسابی تمیز نموده و از چند ساعت قبل درون یخچال قرار دهید. البته برای ترد شدن کار بهتر است پوست آن را به نمک آغشته نموده و آن را درون یک پارچه بپیچید. هنگام آغاز کار، بهتر است مرغ را درون یک قابلمه سرخ کنید. به دقت مرغ را زیرورو کنید تا تمام قسمت های آن برشته گردد.
حالا نوبت خارج کردن روغن اضافی درون قابلمه و بعد از آن پر کردن شکم مرغ با مواد مد نظر ما می رسد. پس از این این مرحله یک لیوان آب را به مرغ اضافه نموده و اجازه می دهیم تا مرغ با شعله کم بپزد. نباید فراموش کنید که به آب چند قاشق آبلیمو، کره و زعفران بزنید تا مزه دار گردد.
نکات مهم هنگام پخت مرغ مجلسی بدون فر
- در صورت درشت بودن مرغ، آب بیشتری برای پخت به آن اضافه کنید.
- مواد داخل شکم مرغ کاملاً سلیقه ای است. می توانید از زرشک یا آلوچه هم برای مخلوط مواد درون آن بهره ببرید.
- در خلال پخت چند مرتبه از سس روی مرغ بریزید تا خوشمزه تر گردد.
کلام آخر
مرغ بریان بدون فر یکی از غذاهای فوق العاده لذیذی است که فوت و فن پخت خاص خود را دارد. برای اینکه در هیچ قسمتی از کار دچار مشکل نشوید، نکات مهم هر بخش را به طور دقیق مطالعه کنید و از زیاد یا کم کردن موادی که مقدار آن ها تعیین است، خودداری کنید.
منبع: اسنپ مارکت