طرز تهیه کالباس خانگی چگونه است؟
به گزارش وبلاگ منصوری، ممکن است نسبت به خرید کالباس از مغازه مردد باشید و به این فکر کنید چرا نباید طرز تهیه کالباس خانگی را یاد بگیرم. بسیاری از کالباس های فرآوری شده در کارخانه ای دستکاری می شوند و در آن گوشت با ادویه ها و مواد مختلف که نمی دانیم دقیقاً چه چیزی هستند، مخلوط می شوند. هنگام درست کردن کالباس خانگی، ما مطمئن هستیم که گوشت و مواد دیگر سالم هستند. هدف تهیه کالباس در خانه این است که اولاً سالم باشد و دوماً طعمی شبیه کالباس فروشگاهی داشته باشد. پس با طرز تهیه کالباس خانگی همراه ما باشید.
گوشت مناسب برای کالباس خانگی
امروزه، ما از گوشت گاو، بوقلمون و گوشت مرغ برای تهیه انواع و اقسام غذاها استفاده می کنیم. پس برای تهیه کالباس خانگی نیز بیایید با همین سه نوعی گوشت آغاز کنیم. از قصابی یک سینه بوقلمون خام و فرآوری نشده بدون استخوان بخواهید. بوقلمون محبوب ترین گوشت برای کالباس خانگی است. اگر هم بوقلمون در دسترس نیست، به سراغ گوشت گاو بروید. گوشت قرمز بدون چربی را از قصابی بخرید. در نهایت هم اگر کالباس مرغ دوست دارید، باید گوشت سینه مرغ را تهیه کنید.
چاشنی مناسب برای کالباس خانگی
وقتی نوبت به چاشنی گوشت می رسد، آزادی زیادی دارید. این امکان را دارید با ترکیب پودر خردل، پودر پیاز، پاپریکا، هل، آویشن، مالش، دارچین، پودل گشنیز، نمک و فلفل قرمز مزه کالباس خانگی را مانند کالباس فروشگاهی خوشمزه و خوش عطر کنید. تمام ادویه ها را ابتدا با گوشت مخلوط کنید و داخل ورقه پلاستیکی بپیچید و یک شب در یخچال قرار دهید. این ادویه ها به طعم داخل گوشت یاری می نمایند.
نحوه دود کردن کالباس
روز بعد، گوشت خود را تا دمای 120 درجه سانتی گر اد گرم کنید. به یاد داشته باشید، هنگام راه اندازی گریل خود، ابتدا آن را روی 90 درجه سانتی گر اد بچرخانید. هنگامی که دمای گریل به درجه حرارت رسید،این امکان را دارید صفحه را با دمای پخت خود تنظیم کنید. گوشت را از پلاستیک جدا کنید و روی گریل قرار دهید. کنترل پنل گریل را زیر نظر داشته باشید تا هر گوشت تا دمای مشخصی بپزد. دمای هر گوشت باید طبق موارد زیر باشد:
- گوشت گاو: 60 سانتی گر اد
- بوقلمون: 75 سانتی گر اد
- گوشت مرغ: 65 سانتی گر اد
تکته تکه کردن کالباس
وقتی گوشت به دمای مناسبی رسید، آن را از گریل خارج کنید اما هنوز فعلا گوشت ها را تکه تکه نکنید. ابتدا باید بگذاریم گوشت ها خنک شوند. در حالی که هنوز داغ هستند، تمام گوشت ها را به مدت 30 تا 60 دقیقه روی پیشخوان استراحت دهید. هر کدام را در پلاستیکی بپیچید و حداقل 6 ساعت در یخچال قرار دهید. بدین علت که اجازه می دهید اول تمام آب گوشت ته نشین شده و دوباره در گوشت توزیع شوند و دوم، این امکان وجود دارد تا گوشت کمی سفت گردد تا فرآیند برش به راحتی صورت گیرد. امکان استفاده از چاقو وجود دارد اما بهتر است روی دستگاه برش کالباس این کار را انجام دهید. اما همه دستگاه برش کالباس ندارند، پس چاقو هنوز برترین گزینه است.
اندازه ماندگاری کالباس خانگی
بهتر است کالباس خانگی را در عرض 3 تا 5 روز پس از برش زدن، میل کنید. خبر خوب این است که می توانید کالباس را فریز کنید. بعد از اینکه همه آن را برش دادید، قسمت های کوچک را در کیسه های پلاستیکی قرار دهید و آنها را ببندید. تاریخ تهیه را روی کیسه ها بنویسید و کالباس ها را داخل فریزر قرار دهید. وقتی آماده بودین کالباس آماده شده را نوش جان کنید، یک کیسه از فریزر بیرون بیاورید و آن را در یخچال قرار دهید تا یخ آن آب گردد. که کالباس خانگی 1 تا 2 ماه در فریزر دوام می آورد.
دستور تهیه کالباس در خانه
- زمان آماده سازی : 16 ساعت
- زمان پخت : 2 ساعت و 30 دقیقه
مواد لازم
- پودر خردل: 1/4 قاشق غذاخوری
- پودر پیاز: 1/4 قاشق غذاخوری
- پاپریکا: 1/4 قاشق غذاخوری
- هل: 1/4 قاشق غذاخوری
- آویشن: 1/4 قاشق غذاخوری
- مالش: 1/4 قاشق غذاخوری
- دارچین: 1/4 قاشق غذاخوری
- پودل گشنیز: 1/4 قاشق غذاخوری
- نمک: 1/2 قاشق غذاخوری
- فلفل قرمز: 1/4 قاشق غذاخوری
- گوشت گاو مالش: 2 قاشق غذاخوری
- بوقلمون دودی
- سینه بوقلمون: 1 کیلوگرم
- گوشت گاو: 1 کیلوگرم
- سینه مرغ: 1 تکه
دستور تهیه کالباس خانگی
- چربی اضافی هر نوع گوشت را جدا کنید.
- ادویه را با همراه گوشت ها مخلوط و به صورت جداگانه مخلوط کنید و هر کدام را در پلاستیکی بپیچید. گوشت ها را یک شب در یخچال بگذارید.
- گریل را تا 120 سانتی گر اد گرم نموده و پوشش پلاستیکی را از گوشت جدا کنید.
- گوشت گاو را به مدت 1 تا 2 ساعت تا دمای داخلی 60 درجه سانتی گر اد حرارت دهید.
- بوقلمون: 2 تا 2 ساعت و نیم تا دمای 75 درجه سانتی گر اد آن را حرارت دهید.
- گوشت مرغ: به مدت 1 تا 2 ساعت تا دمای داخلی 65 درجه سانتی گر اد حرارت بدهید.
- گوشت ها را از گریل یا فر بیرون آورید.
- بگذارید 30 تا 60 دقیقه روی پیشخوان خنک شوند و هر کدام را در پلاستیک به صورت جداگانه بپیچید. گوشت ها را حداقل 6 ساعت در یخچال قرار دهید.
- با استفاده از چاقوی تیز، کالباس ها را به ضخامت دلخواه را برش دهید.
ارزش غذایی کالباس خانگی
- کالری: 107 کیلو کالری
- کربوهیدرات: 1 گرم
- پروتئین: 19 گرم
- چربی: 3 گرم
- چربی اشباع شده: 1 گرم
- کلسترول: 51 میلی گرم
- سدیم: 89 میلی گرم
- پتاسیم: 278 میلی گرم
- فیبر: 1 گرم
- شکر: 1 گرم
- ویتامین آ: 19 میلی گرم
- ویتامین سی: یک میلی گرم
- کلسیم: 16 میلی گرم
- آهن: 1 میلی گرم
کلام آخر
طرز تهیه کالباس در خانه ساده است و شما تنها احتیاج به تهیه گوشت تازه و آماده کردن ادویه های مورد نظر دارید. تهیه این کالباس در خانه بدون شک سالم و خوشمزه است. پس می توانید کالباس خود را هر زمان از یخچال بیرون آورید و با برش دادن قطعاتی از آن، کالباس را برای تهیه ساندویچ یا تزئین روی سالاد بهره ببرید. بدون شک از تهیه کالباس لذت بسیاری خواهید برد، به ویژه زمانی که می بینید عزیزانتان در حال خوردن یک وعده غذای سالم هستند.
منبع: اسنپ مارکت